Το σχολείο μας

Το σχολείο μας!!

Καλωσορίσατε στο Νηπιαγωγείο Chara’ s World!!

Εδώ είναι η ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου και Παιδοκομικού Σταθμού Chara’ s World που βρίσκεται στην Πάφο και συγκεκριμένα στην υπέροχη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς. Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε πληροφορίες για το νηπιαγωγείο μας, για τις εγκαταστάσεις μας, το προσωπικό μας, τα τμήματα και τις υπηρεσίες μας, το αναλυτικό μας πρόγραμμα, το ωρολόγιο πρόγραμμα του κάθε τμήματος, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και διάφορα άλλα έντυπα, ανακοινώσεις, δραστηριότητες, φωτογραφικό υλικό και νέα που αφορούν το σχολείο μας!!

Ειδικά για το σχολείο μας επισημαίνουμε τα εξής:

  • Ο Χώρος μας αποτελεί ένα ζεστό και οικείο παιδαγωγικό περιβάλλον, ώστε τα παιδιά να νιώθουν άνεση και ασφάλεια, με στόχο την ομαλή ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο και τη δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων.
  • Η τρυφερή σχέση, η ευχάριστη διάθεση και η επικοινωνία του εκπαιδευτικού με τα παιδιά είναι η αρχή για τη μαθησιακή εξέλιξη τους.
  • Η ισορροπημένη και πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών σ’ αυτό το ηλικιακό στάδιο είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, εφόσον τα παιδιά σε αυτή την ηλικία διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.
  • Παρέχουμε ταυτόχρονη ικανοποίηση των ποικίλων ψυχοσυναισθηματικών, φυσικών και νοητικών αναγκών των παιδιών.
  • Η οργάνωση, η δομή και η στελέχωση του χώρου μας, μας καθιστά ουσιαστικά εργαστήρια  ανάπτυξης των δεξιοτήτων των παιδιών.
  • Προσφέρουμε ερεθίσματα και κίνητρα, ανάλογα με την ηλικία, τις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε παιδιού ξεχωριστά.
  • Από το απλό παιχνίδι προκύπτουν άφθονες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που κινούν το ενδιαφέρον των παιδιών και μέσα από αυτές κατακτούν τη γνώση.
  • Η εκπαίδευση σε αυτή την ηλικία αποκτά έδαφος, γιατί γίνεται με τρόπο διασκεδαστικό, ζωντανό και δημιουργικό μέσα από εκπαιδευτικό παιχνίδι πάντοτε με φροντίδα, μέριμνα, προφύλαξη και επαγρύπνηση.

Συγκεκριμένα το σχολείο μας διαθέτει 3 τμήματα, τα οποία δημιουργήθηκαν ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών. Το πρώτο τμήμα, είναι το τμήμα για τα πιο μικρά μας ζουζουνάκια, τα μικρά μας βρέφη, από την πιο μικρή και τρυφερή τους ηλικία, από τον καιρό της γέννησης τους μέχρι τα 2 τους χρόνια. Το Δεύτερο μας τμήμα, είναι το τμήμα για τα παιδάκια που συμπληρώνουν τα 2 τους χρόνια μέχρι και την ηλικία των 3 χρονών. Το τρίτο μας τμήμα, είναι το τμήμα της εγκεκριμένης Προδημοτικής (από το Υπουργείο Παιδείας), που παρέχουμε στα παιδιά από 3 χρονών μέχρι 5,8 χρ. όπου τα παιδιά θα πάνε Δημοτικό.

Διδακτικό & Βοηθητικό Προσωπικό

Επίσης το σχολείο μας εκτός από το κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και περιβάλλον που διαθέτει, διαθέτει και το άρτια καταρτισμένο προσωπικό, όπου η επιλογή τους έχει γίνει σύμφωνα με τη συνεχή δίψα για μάθηση και επιμόρφωση. Το εκπαιδευτικό προσωπικό, επιλέγεται με αυστηρά κριτήρια και αποτελείται από προσοντούχα άτομα με τίτλους σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και το βοηθητικό προσωπικό διακρίνονται από την αγάπη τους προς τα παιδιά και κατέχουν όλα τα πιστοποιητικά που απαιτούνται από το Υπουργείο Παιδείας Και Πολιτισμού Κύπρου αλλά και από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επιπρόσθετα, όλα τα μέλη του προσωπικού είναι καταρτισμένα με γνώσεις Πρώτων Βοηθειών, εξειδικευμένες για βρέφη και παιδιά, οι οποίες ανανεώνονται κάθε 2 χρόνια. Τέλος το σχολείο και η διεύθυνση παρακινεί το προσωπικό του στη συστηματική συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που οργανώνονται από διάφορες οργανωμένες οντότητες, με στόχο τη διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν το παιδί και την εκπαίδευση του καθώς και την ενημέρωση τους για σύγχρονες διδακτικές μεθόδους. Το προσωπικό του σχολείου μας αποτελείται από 4 άτομα, τη Χαρούλα Βραχνού, τη Χριστιάνα Βραχνού και την Ειρήνη Δημητρίου, που αποτελούν το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας, καθώς και την Άλκηστη Βραχνού που αποτελεί το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου μας. Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε λίγες πληροφορίες για το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του σχολείου μας!! 

                                                                     

 

Charoulla

Η Χαρούλα Βραχνού έχει αποφοιτήσει το 2009 από το τμήμα Επιστημών Αγωγής            

Προδημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συνέχισε τις σπουδές της        

στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αποκτώντας Μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική            

Διοίκηση και Αξιολόγηση το 2011. Έπειτα το 2013 απόκτησε ακόμη ένα                  

Μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο                        

Νεάπολης Πάφου. Είναι Ιδιοκτήτρια και Διευθύντρια του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου

και Παιδοκομικού Σταθμού Chara΄s World από το 2012, και παράλληλα

                                                εκπαιδευτικός στο Τμήμα Προδημοτικής του Νηπιαγωγείου!!   

                          

Christiana

                   

  Η Χριστιάνα Βραχνού έχει αποφοιτήσει το 2012 από το τμήμα Επιστημών

  Αγωγής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου με βαθμό άριστα.  

  Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αποκτώντας Μεταπτυχιακό 

  στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Αξιολόγηση. Εργάζεται στο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο και

  Παιδοκομικό Σταθμό Chara΄s World από το 2012, ως εκπαιδευτικός στο τμήμα παιδιών

  2-3 ετών!!

 

  Eirini!!

  Η Ειρήνη Δημητρίου έχει αποφοιτήσει το 2010 από το Τμήμα Επιστημών Αγωγής

  Προδημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Εργάζεται στο Ιδιωτικό

  Νηπιαγωγείο και Παιδοκομικό Σταθμό Chara΄s World από το 2015, ως εκπαιδευτικός 

  στο τμήμα βρεφών ηλικίας 0-2 ετών!!

                                                

 

 

 

ακολουθήστε μας!

:99961203
:Σάββα Μαυρομάτη 7, Πόλη Χρυσοχούς, 8820, Πάφος, Κύπρος
:charo_ulla@hotmail.com